Gastgezin

 

Wegens de niet afnemende toevloed aan te herplaatsen dogjes zijn wij dringend op zoek naar enthousiaste gastgezinnen in Nederland en België. Mensen die hun huis én hart openstellen voor de Duitse doggen!

We hebben vooral een nijpend tekort aan gastgezinnen zonder andere huisdieren.  Regelmatig hebben we er nog niet voldoende zicht op of een dogje met andere honden/katten/overige dieren kan, waardoor we ze best even in een gastgezin plaatsen waar ze tot rust kunnen komen, en waar dit rustig bekeken en uitgetest kan worden.

Uiteraard zijn we ook enorm blij met gastgezinnen die wél andere huisdieren hebben, want ook die kunnen hét verschil maken voor een dogje.

Mocht u dus tijd/ruimte/ervaring én een groot hart hebben voor dit prachtige ras, dan zou u een enorme aanwinst zijn! Gastgezinnen zijn van onschatbare waarde voor het dogje dat dankzij hen de kans op een nieuw leven krijgt.

 

Voor meer info mag u altijd mailen naar dogangelsrescue@outlook.com, of bel met een van onze contactpersonen!

 

Zij gingen je voor....

Gastgezin Muis

Al een tijdje volgde ik het werk van DAR, en toen mij gevraagd werd om gastgezin te zijn wilde ik graag helpen. Zolang het zou klikken met mijn eigen twee Australian Shepherds en het geen intacte reu zou zijn; sure!Eerlijk, zodra ik Muis zag was ik verkocht. Ze kon absoluut niet blijven, want ik heb m'n handen soms al vol genoeg aan mijn eigen twee dames, maar wat een heerlijk ding! Zoals afgesproken werd er eerst een date gepland, maar geen van de honden liet vervelend gedrag of zorgelijke signalen zien. Opeens had ik een huis vol met hond. Uiteindelijk heb ik ruim twee weken van het mupke mogen genieten. Het was reuze gezellig, we hebben ontzettend van haar aanwezigheid genoten. Ik besef ook dat we geluk hadden, de meeste herplaatsers hebben een rugzak, maar die van Muis viel reuze mee. Ze luisterde goed en was erg sociaal. Het afscheid viel me zwaarder dan gedacht. "Ze is er maar even, en ik weet dat het tijdelijk is, zal vast meevallen", zei ik elke keer als men ernaar vroeg, of me ervoor waarschuwde. Maar meevallen deed het niet. Ik hield me vast aan de gedachte dat ze naar haar Gouden mandje ging, en daar doe je het uiteindelijk voor. Het is een van de meest dankbare dingen die ik ooit gedaan heb, en elke keer als ik foto's van Muis bij haar nieuwe familie zie loopt m'n hart over van liefde. Ik zou het zo nog een keer doen, en nog een keer, en nog een keer.  - Romy

Lees meer »

Gastgezin Cooper

Ik heb DAR leren kennen via Cindy die Balou geadopteerd heeft. Ik had zelf een Duitse Dog, Aran en samen zijn we wel eens gaan wandelen. Helaas was Aran geen makkelijk dog. Super prikkel gevoelig en dominant, in ons drukke gezin waar ook nog allemaal veranderingen bij kwamen had hij geen rust. Waar hij voor ons super lief was reageerde hij buiten zich af door flink te keer te gaan tegen andere honden. Mensen waren spannend en mochten zeker niet bij mij in de buurt komen. Daarnaast heeft hij Wobbler Syndroom wat ook wel een rol heeft gespeeld in zijn gedrag. Ik kon hem niet bieden wat hij echt nodig had, rust en stabiliteit. Met DAR zijn we gaan zoeken naar een stabiele omgeving zonder kinderen en veel ruimte voor hem en die hebben we gevonden in België waar hij nu woont bij super lieve mensen en het gaat super goed met hem.

Lees meer »