Update Bram #1

Gepubliceerd op 25 januari 2023 om 09:59

Bram is met zijn nieuwe baasjes naar de dierenarts geweest voor een kennismaking. Ook zij hebben naar de foto's gekeken. Hun advies was om eerst te beginnen met fysiotherapie en nog even te wachten met het inplannen van de operatie voor de kunstheup. In de hoop dat deze niet meer nodig is..

Sowieso gaan we eventjes wachten tot dat Bram helemaal op zijn gemak is in zijn nieuwe thuis. We willen hem niet teveel stress tegelijk geven natuurlijk. 

Wel willen we zeker zijn dat we hem niet onnodig pijn laten hebben, ongemak laten ervaren of risico laten lopen op grotere verwondingen. (Stel je voor dat zijn heup uit de kom schiet tijdens het wandelen) Daarom hebben we nog een derde opinie gevraagd aan Dierenkliniek de Meemortel in Budel. Deze zei het volgende;

Vandaag hebben we  de volgende update op Facebook geplaatst;

"Jullie kennen me allemaal nog, ik ben Bram met mijn meer dan slechte heup !

Na een derde opinie en deze van een da in Budel, gaan mijn baasjes eerst nog heel wat met me oefenen zodat ik hopelijk geen operatie moet ondergaan … maar dat zal pas na 5 maanden en een bijkomend onderzoek uitwijzen.! Duim voor me aub !!

Ondertussen ga ik veel wandelen en moet ik leren in draf te lopen zodat mijn spieren goed aansterken en ik weer pijnloos en gelukkig door het leven zou kunnen gaan.... Ik ben bij een knap mega jong meisje die dagelijks met me wandelt en al eens in draf gaat. Zij is zo’n schatje

Mijn dank aan de fantastische familie waar ik nu samen ben met mijn knap liefje! Ik hou jullie op de hoogte, het geld voor de operatie staat geblokkeerd voor mij bij Dar.

Hieronder kunnen jullie het verslag lezen van de da in Budel.

----

Beste Viv en Romy, allereerst mijn bewondering voor jullie organisatie, hou vol dat goede werk!

Het verhaal van Bram daarentegen vind ik eigenlijk gewoon slecht.

Bram heeft inderdaad een slechte heup maar Bram heeft deze zelf geremodelleerd tot een bruikbaar gewricht, dit is klinkklare zelfgenezing.

Het enige wat nog moet gebeuren is Bram er mee leren lopen, waarbij misschien maar waarschijnlijk geen pijnstiller bij nodig is, dus vaak wandelen maar niet te ver per keer, zo gauw het kan moet Bram ook in draf gaan lopen. Eigenlijk heel vaak lopen en draven in een opbouwend schema naar gelang de vorderingen, waarschijnlijk heeft Bram de laatste tijd te weinig en ook de verkeerde bewegingen gedaan, eventueel onder begeleiding van een goede fysio en dan acht ik de kans heel erg groot dat Bram er op korte termijn goed mee om kan en er geen last meer van heeft. De oplossing met een prothese is voorlopig en zo goed als zeker nooit de betere oplossing, en je doet Bram daar nogal wat onnodig leed mee aan, vooral onnodig is wat hier telt, letterlijk en figuurlijk. Heel veel succes en maak deze prognose (zonder dure kosten) waar.

 


«